Hoi!

Hoi! Ik ben Mara, 15 jaar oud en in 2020 ben ik als enthousiaste hobbyhorser begonnen met de opzet van DutchHobbyHorsing! Ik wist eigelijk nog helemaal niets van de sport af toen ik net begon, maar al snel bleek dat er ook al in Nederland veel vraag was naar hobbyhorses. Hierdoor kon ik me er meer in verdiepen, en mijn allereerst paardje maakte ik in september 2020, Moon. Sindsdien ben ik ook hobbyhorses gaan verkopen, en heb ik steeds betere kwaliteit kunnen leveren. 

Inmiddels hebben we heel veel mensen blij mogen maken met onze hobbyhorses en producten, en naast het maken en verkopen, ben ik ook actief op social media onder de naam DutchHobbyHorsing. Ook via instagram kan er een hobbyhorse of tuig besteld worden! 


Het begin van DutchHobbyHorsing

Als klein meisje al was ik helemaal gek op paarden, en het allerliefste had ik een hele manege met allerlei echte paarden. Of een paard in de tuin. Maar helaas, dat plan ging niet door. Toen mijn broertje voor zijn 3e verjaardag een ridderset met stokpaardje kreeg, had het stokpaardje al snel huis gevonden in mijn kamertje. Dit was een prachtige oplossing. Elke dag was ik ermee in de weer en moest hij vlechtjes, geborsteld, opgezadeld, een rondje lopen, noem het maar op. En s'avonds kreeg hij dan een appel die ik stiekem uit de fruitschaal had gepikt. Steeds meer stokpaardjes kwamen erbij, tot ik op een gegeven moment toch echt een soort manege had. Pas veel later ben ik echt in aanraking gekomen met hobbyhorsing, wat ik tegenkwam in een filpmje op YouTube. Fantastisch, want nu kon ik mijn liefde voor paarden en stokpaardjes samenvoegen. In maart 2020 kocht ik mijn allereerste hobbyhorse, die ik tot op de dag van vandaag nogsteeds trouw tussen al mijn andere paarden heb staan. 

Mara met haar eigen paard, Mjb's Casanova

''Naar de Finnish championships, dat lijkt me echt geweldig.''

Toen ik net begon, had ik nooit gedacht dat ik het in deze sport zo ver zou schoppen. Een eigen bedrijf, dat zag ik niet voor me, maar marktplaats hielp me daarbij. Mijn moeder had marktplaats en ik wist dat je daarop dingen kon verkopen, dus ik pakte mijn kans. Na wat oefenen (dit speelt allemaal in 2020) waren mijn paardjes verkoop-waardig en mijn eerste bestelling was al binnen na 2 dagen! Ik had overigens wel wat moeite om de eerste paardjes ook daadwerkelijk weg te doen, omdat ik ze zelf zo mooi vond. Maar dan toch, dapper als ik was, heb ik het paard mooi ingepakt en vol trots weg kunnen sturen. Want wat is er nou leuker dan een foto ontvangen van iemand die net zo blij is met jou paardje als dat je zelf bent? 

Dat ik net begon, had ik nog geen idee dat ik ook wedstrijden zou gaan rijden. Ik wist niet eens dat dat bestond. Voor een paar vriendinnen heb ik een aantal keer een wedstrijdje georganiseerd, waardoor ik doorkreeg hoe het werkte. Januari 2021 had ik mijn eerste échte wedstrijd! Ondanks dat ik al meerdere wedstrijden gewonnen heb en heel veel plezier haal uit het wedstrijden rijden, heb ik toch nog echt 1 droom; Finnish Championships. Tussen al die bekende hobbyhorsers, en al die mensen, dat lijkt me echt geweldig. En een beetje je eigen land vertegenwoordigen, daar in Finland, dat lijkt me echt mega tof!